Business & leisure  

Politika privatnosti

1. Uvodne odredbe

Ova politika privatnosti primjenjuje se na sve objekte koji posluju u sastavu poduzeća Gastrocom d.o.o., a jedan od njih je i Park Boutique Hotel.

Ovom politikom ili izjavom privatnosti želimo objasniti postupanje s osobnim podacima koje prikupljamo od Vas ili o Vama na ovom web-mjestu, zatim putem pisane ili verbalne komunikacije s Vama te kada posjetite naš restoran i hotel.

Svaki gost nam je iznimno važan, stoga nam je najviši prioritet ponuditi vrhunsku uslugu. Gastrocom d.o.o. i Park Boutique Hotel poštuju Vašu privatnost i poduzimaju sve mjere kako bi Vaši osobni podaci bili zaštićeni. Svi posjetitelji naše web stranice i općenito svi naši gosti uključujući i Vas, zaslužuju našu maksimalnu diskreciju i odgovornost u procesu upravljanja njihovim osobnim podacima. Prikupljanje i pohranjivanje informacija vrši se u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

"Osobnim podacima" podrazumijevaju se sve informacije prikupljene i pohranjene u formi koja omogućuje da budete osobno identificirani, i to direktno (npr. imenom) ili indirektno (npr. brojem telefona) kao fizička osoba. Prije nego što nam dostavite te informacije, preporučujemo da pročitate ovaj dokument u kojemu su opisane naše smjernice za zaštitu privatnosti klijenata.

Osobni podaci koje prikupljamo

U svakoj interakciji odnosno kontaktu s gostom te u svakom vidu našeg poslovanja možemo prikupljati osobne podatke. Svoje osobne podatke možete nam dati na sljedeće načine:

 • Traženjem informacija u vezi rezervacije usluge, boravka ili posjeta našem restoranu i hotelu;
 • Slanjem upita putem e-maila;
 • Plaćanjem u našem restoranu i hotelu;
 • U procesu izrade rezervacije, ispunjavanja ankete, te sudjelovanjem u nagradnoj igri ili promociji;
 • U komunikaciji s nama putem telefona, elektroničke pošte, društvenih mreža, faksa i drugih kanala;
 • Ispunjavanjem anketa nakon svog boravka, davanjem povratnih informacija ili osvrta vezanih uz Vaš boravak ili korištenje naših usluga i proizvoda;
 • Organizacijom događanja kod nas – prikupljamo pojedinosti vezane za sastanke i događanja, datume događanja, broj gostiju, a za poslovne sastane i događanja prikupljamo i podatke o vašoj organizaciji

Osobne podatke možemo prikupljati putem upotrebe interne mreže nadzornih kamera i drugih sigurnosnih mjera u našim objektima koji mogu slikati ili snimati slike gostiju i posjetitelja, a služe nam radi zaštite našeg osoblja, gostiju i imovine.

Pošto usko surađujemo s trećim stranama (uključujući primjerice putničke agente i pružatelje usluga rezervacije smještaja, poslovne partnere, kooperante u tehničkim uslugama te uslugama plaćanja i dostave, oglašivačke mreže, pružatelje analitičkih usluga, pružatelji usluga pretraživanja informacija (eng. search information providers), informacije o Vama možemo primiti i od njih.

Ako pristupite i koristite našu stranicu (što uključuje: pregled, prijenos, pohranjivanje u međumemoriju "cache" ili spremanje ove stranice ili bilo kog servisa, funkcije, materijala ili sadržaja koji se nalaze na njoj), to znači da ste pročitali i prihvatili sve uvjete korištenja.

2. Podaci pokriveni sustavom politike privatnosti

Podatke koje od Vas prvenstveno tražimo i koji su zaštićeni:

 • ime i prezime
 • adresa
 • podaci za kontakt : e-mail adresa, broj telefona/mobitela
 • podaci o Vašoj kreditnoj kartici koje ste dali hotelu u postupku rezervacije
 • ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni.

Molimo da obratite pozornost da u određenim slučajevima možemo prikupljati ili imati na raspolaganju osobne podatke osjetljive naravi, poput: Vaše nacionalnosti (navedene na putovnici ili osobnoj iskaznici); članstva u političkom, profesionalnom ili trgovačkom udruženju (informacija je povezana s grupnom rezervacijom ili događajem s kojim ste povezani tijekom Vašeg boravka u hotelu; te zdravstvene i/ili medicinske informacije (informacija povezana s Vašim preferencijama, posebnim zahtjevima ili potrebama).

Vaše osobne podatke možemo dijeliti onoliko koliko je potrebno da bi bili u skladu s našim pravnim obvezama te zakonima i propisima koji se odnose na nas. Vaše osobne podatke možemo podijeliti s drugim stranama ukoliko imamo Vaš pristanak, ili bez Vašeg pristanka ukoliko je to potrebno kako bi izvršili svoje obveze prema Vama.

Vi možete u svako doba otkazati zaštitu nad ovim podacima, izričitom izjavom. Također, možete u svako doba isključiti s naše mailing liste, čime Vaši podaci neće biti korišteni s naše strane za promociju. U tom slučaju mi ih možemo koristiti samo u svoje interne svrhe, npr. radi statističke obrade podataka. Podatke ćemo imati zabilježene u sustavu idućih 5 godina ili do Vašeg opoziva.

Poduzet ćemo sve razumne korake kako bismo osigurali točnost i potpunost bilo kojeg Vašeg osobnog podatka koji je zabilježen kod nas.

3. Svrha dobivenih podataka

Sve informacije koje zatražimo koriste se isključivo u sljedeće svrhe:

 • pružanje usluga koje ste tražili od nas (organizacija događanja, seminara, proslava i drugo)
 • izvršenje obveze koje proizlaze iz različitih ugovora između Vas i nas, poput izrade rezervacija i bookinga (ugovorna obveza)
 • prijave u sustav e-visitor po Vašem dolasku na boravak u hotel (zakonska obaveza);
 • što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit;
 • pružiti Vam informacije prije dolaska, potvrde rezervacija i elektroničke račune;
 • unapređenje Vašeg boravka u hotelu;
 • upravljanje našim programom vjernosti;
 • pružanje informacija o konferencijama i događanjima;
 • korištenje Vaših povratnih informacija za unapređenje naših usluga;
 • naše interne statističke obrade podataka.

Odgovorno garantiramo da će isti podaci biti korišteni samo u tu svrhu. Ustupanjem svojih osobnih podataka kroz sve oblike komunikacije dajete svoju izričitu suglasnost da vam se Gastrocom d.o.o. i Park Boutique Hotel može obratiti u navedene svrhe. U slučaju da ne želite da ne kontaktiramo s vama, dužni ste nas o tome izričito pisanim putem obavijestiti.

Budući da ne prikupljamo hotimično osobne podatke osoba mlađih od 18 godina, bili bismo zahvalni kada nam vaša djeca ne bi dostavljala bilo kakve osobne informacije bez Vaše dozvole.

Što se tiče obveza prema lokalnim vlastima, moguće je da ćemo također biti u obvezi dostaviti Vaše informacije lokalnim vlastima ako je tako predviđeno zakonom.

4. Sadržaj politike privatnosti

Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo, niti stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka, jer je to protivno našoj politici o privatnosti. Tražimo Vaše posebno dopuštenje ako želite da Vas kontaktiramo glede specijalnih ponuda i akcija. Gastrocom d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

5. Vrijeme trajanja politike privatnosti

U trenutku kada dostavite svoje podatke pristajete na to da s vama kontaktiramo i ulazite na našu mailing listu. Trenutak ulaska predstavlja vaš izričit pristanak na kontakt. Zaštita je privatnosti vaših podataka trajna, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste.

6. Izjava u vezi podataka o kreditnim karticama

Ovime prihvaćate da mi kao vlasnici ove stranice nismo odgovorni za bilo kakvu vrstu presretanja informacija o kreditnoj kartici ili za bilo kakvo drugo ilegalno korištenje podataka o kreditnoj kartici u vezi s direktnim korištenjem ove stranice. Mi poduzimamo sve zakonom propisane mjere za zaštitu tih podataka.

7. Kolačići i internetske tehnologije

Kao što je slučaj i s mnogim drugim stranicama, i naša se može koristiti „kolačićima“ i drugim tehnologijama koje nam olakšavaju da vam isporučimo sadržaj prema vašim interesima i obrađivanje rezervacija ili zahtjeva, i/ili analiziranje karakteristike vaših posjeta.

"Kolačići" su svojevrsni paketi podataka koje koriste serveri kako bi slali statusne informacije u korisnikov preglednik te za povrat statusnih informacija u originalni server kroz taj isti preglednik. Na temelju tog uzorka, informacije se prilagođavaju vašim potrebama i načinu na koji obično koristite internet. Kolačići se sami po sebi ne mogu upotrebljavati za otkrivanje vašeg osobnog identiteta.

Želite li u bilo kojem trenutku izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu, možete ažurirati postavke svojeg internetskog pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pretraživaču odabirom izbornika „Help“). Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu izjavu o kolačićima na: http://www.park-boutique-hotel.eu/izjava-o-kolacicima.html 

8. Zaštita osobnih podataka djece

Gastrocom d.o.o. i Park Boutique Hotel savjetuju roditelje i skrbnike da poduče djecu o odgovornom i sigurnom postupanju s osobnim podacima na internetu. Ne želimo i nemamo namjeru prikupljati osobne podatke osoba mlađih od 18 godina, te ih nećemo ni na koji način rabiti niti ih odati trećima osim u slučaju promidžbenih igara na Internetu. Takvi podaci za kontaktiranje preko Interneta koriste se, bez dopuštenja roditelja, samo za neposredno odgovaranje na djetetov zahtjev i neće se koristiti ni za kakve druge namjene.

9. Vaša suglasnost

Popunjavajući formulare na ovoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, da ste poslovno sposobni, da ste ovlašteni raspolagati danim informacijama , te da ste u cijelosti suglasni da Vaše podatke upotrebljavamo i prikupljamo u skladu sa zakonom i uvjetima naše politike privatnosti.

10. Promjena podataka

U svakom nam se trenutku možete obratiti radi pregleda Vaših osobnih podataka, kao i radi ažuriranja, ispravka ili brisanja podataka. Do tog trenutka koristimo u navedene svrhe Vaše stare podatke. Ako budete imali poteškoća s Vašim pravima, molimo kontaktirajte nas direktno putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj: +385 42 420 301; ili osobno na adresi: J. Habdelića 6, Varaždin

11. Transparentnost

Promjene naše politike privatnosti stupaju na snagu s trenutkom objavljivanja na ovoj stanici. Te promjene će vrijediti u našim odnosima kao da su postojale prije Vaše registracije na našu mailing listu, pod uvjetom da su u skladu s odgovarajućim zakonima Europske Unije i Republike Hrvatske i da ne ograničavaju Vaša prava.

Nažalost, prijenos informacija putem Interneta nije u potpunosti siguran. Iako ćemo se potruditi da zaštitimo Vaše osobne podatke, ne možemo garantirati sigurnost Vaših podataka koji su slani prema našoj web stranici te je stoga svaki prijenos podataka na Vaš vlastiti rizik. Nakon primitka Vaših podataka, koristit ćemo stroge procedure i mjere zaštite kako bismo spriječili da im se neovlašteno pristupi.

Svi osobni podaci koji prikupimo od Vas povjerljive su prirode, osim u slučaju kada ih dobrovoljno želite objaviti. Ovime izjavljujemo da nećemo bilo kojim drugim stranama otkrivati podatke koje primimo od Vas, osim u slučajevima navedenim u ovoj Izjavi o privatnosti.

Samo ovlašteni zaposlenici Gastrocom-a odnosno Park Boutique Hotela te pouzdane treće strane čije je korištenje osobnih podataka neophodno za izvršenje poslovnih interesa, kao što je prethodno navedeno, imaju pristup osobnim podacima.

Gastrocom d.o.o. i Park Boutique Hotel neće biti odgovorni za bilo kakve kvarove u zaštiti podataka koji su rezultat više sile koja nije mogla biti spriječena komercijalno razumnim sredstvima. Garantiramo da će greške biti otklonjene, ukoliko je moguće bez odgode.

Ova Politika privatnosti zadnji puta je ažurirana 08.05.2018.